В рамките на срещата на върха на НАТО в Брюксел министърът

...
В рамките на срещата на върха на НАТО в Брюксел министърът
Коментари Харесай

Каракачанов участва в срещата на военните министри в НАТО

В рамките на срещата на върха на НАТО в Брюксел министърът на защитата Красимир Каракачанов е взел присъединяване в работна на министрите на защитата на НАТО. На нея са разгледани конкретни начинания по направление на дейностите по акомодация и промяна на Алианса в идващите 10 - 15 години.

В свое изявление Каракачанов е определил като позитивни постигнатите резултати в консолидираното на другите детайли от архитектурата на сигурността на Алианса. „ Считам, че е построена една солидна и кохерентна основа за по-нататъшна работа по усилването на трите стратегически императива – дарба за отговор, подготвеност и увеличаване “, декларирал военният министър, представен от Министерството на защитата.

По думите му осъществяването на самодейността за повишение на готовността на Алианса като неотменна част от способността за отговор е от изключително значение. Той е декларирал, че изпълнителната власт в България има волята за народен принос, " чиито съответни измерения ще бъдат съобразени с темповете на осъществяване на плановете за рационализация на въоръжените ни сили ".

Каракачанов е открои военната подвижност като един от интегралните съставни елементи на всестранното обезпечаване, който следва да подсигуряваме с общите старания на НАТО и Европейски Съюз. Той е подчертал и нуждата от усъвършенстване на бързото деяние на системата за взимане на решения в групов формат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР